Kras

Kras is al sinds 1922 actief en sinds 2007 onderdeel van TUI.

Kras
Het logo van Kras / Kras.nl
In 1922 startte KRAS een lijndienst met paard en wagen tussen Ammerzoden en ‘s-Hertogenbosch. Toen de concurrentie in de jaren veertig te groot werd stootte KRAS het lijndienstvervoer af en ging zich richten op dagtochten, groepsvervoer en uitstapjes.

In de jaren zestig veranderde de vraag en besloot KRAS meerdaagse busreizen te gaan organiseren. En in 1969 werden de speciale seniorenreizen in de markt gezet.

In de jaren tachtig werden onaangeboorde bestemmingen geïntroduceerd. Het aanbod werd groter en de reizen werden direct aan hun doelgroep verkocht. Dus zonder tussenkomst van derden zoals reisbureaus.

Reisorganisatie SterVakanties uit Beverwijk wordt in 1988 overgenomen door Kras. De naar veranderd naar Kras SterVakanties en in 1999 maken ze deel uit van de grootste Europese reisonderneming TUI. In 2007 wordt de naam weer veranderd, dit keer naar KRAS.NL.

KRAS.NL biedt reizen aan naar meer dan 80 bestemmingen wereldwijd. De reizen zijn gerubriceerd in onder andere autovakanties, wintersport, busreizen, stedentrips, zon-strand, cruises, fly-drive, verre reizen, disney en rondreizen.