Bril tegen jetlag

Australische professoren hebben een bril, de re-timer, ontwikkeld die de jetlag te lijf gaat. De bril zorgt ervoor dat de biologische klok opnieuw afgesteld wordt en u gelijk in het goede dagritme terecht komt zonder jetlag.

Een langeafstandsvlucht brengt u meestal naar een land waar u te maken krijgt met tijdsverschil ten opzichte van de tijd in Nederland. Hierdoor kan er een jetlag ontstaan, omdat uw biologische klok ontregelt wordt. Een oplossing hiervoor is de re-timer. Dit is een bril waardoor het slaappatroon wordt be├»nvloed. Een zacht groen lichtje zorgt ervoor dat een gedeelte van de hersenen gestimuleerd wordt, die de biologische klok afstelt. 

Door de bril iedere ochtend vijftig minuten op te zetten zouden reizigers die willen slapen vroeger wakker worden. Wordt de bril vijftig minuten voor het slapen gaan opgezet, dan worden de reizigers later wakker. De jetlag bestrijden met licht zou gezonder zijn dan het gebruiken van medicijnen volgens de professoren.

De bril kan gebruikt worden door mensen die op vakantie gaan en vaak last hebben van een jetlag. Maar de bril kan natuurlijk ook gebruikt worden door zakenreizigers, mensen met slaapstoornissen of mensen die in ploegendiensten werken. De bril kost ongeveer tweehonderd euro.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 26 november 2012.