Crisis treft caravanbranche

In de eerste 5 maanden van 2009 zijn er 22 procent minder nieuwe caravans verkocht dan in 2008 blijkt uit de gegevens van datacenter RDC.

Tijdens de zomervakantie gaat een groot gedeelte van de Nederlanders op vakantie met de caravan. Over het algemeen is zo’n soort vakantie een stuk voordeliger dan een vliegvakantie met verblijf in een hotel of appartement. Echter uit de cijfers blijkt dat er minder nieuwe caravans verkocht worden.

Er werden al gedurende een langere periode minder caravans verkocht, maar door de recessie blijft het aantal verkopen verder dalen. Het aantal caravans in Nederland blijft nog wel steeds groeien. Nederland is dan ook het land met de hoogste caravandichtheid en de meeste caravans zijn te vinden in Brabant en Zuid-Holland.

Er worden minder nieuwe caravans verkocht, maar de verkoop van tweedehands caravans is wel gestegen. Blijkbaar koopt men momenteel geen nieuwe caravan maar eerder een tweedehands caravan. Vooral de caravans in de leeftijd tot 5 jaar worden goed verkocht. Zij beschikken over goed slaapcomfort, keuken en goede sanitaire voorzieningen. Daarnaast blijven veel mensen langer dan 5 jaar gebruik maken van hun caravan en geven eerder hun geld uit aan accessoires voor de caravan zoals een voortent of een satellietantenne.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 12 juni 2009.