Diervriendelijk op vakantie

Uit een onderzoek dat in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie WSPA, World Society for protection of Animals, is gehouden blijkt dat Nederlanders op vakantie diervriendelijk zijn.

Stierengevechten werden de afgelopen tweeënhalf jaar amper bezocht en ook een dansende beer trekt tegenwoordig weinig bekijks. Een foto samen met een krokodil of aap komt steeds minder vaak voor tussen de vakantiefoto’s van de Nederlandse vakantieganger.

Van alle 1800 ondervraagden heeft minder dan twee procent vlees gegeten van dieren zoals apen, schildpadden of walvissen. De helft van de Nederlanders ziet zichzelf als een diervriendelijke reiziger en gaat na hoe het met het dierenwelzijnsbeleid gesteld is bij het maken van een keuze voor een vakantiebestemming.

De campagne Diervriendelijke Reizen moeten ervoor zorgen dat mensen zich nog bewuster worden van dierenleed. Want ook het circus, een dolfijnenshow en roofvogelshows staan in relatie tot dierenleed. Dolfijnen zwemmen bijvoorbeeld in het wild ongeveer 80 kilometer op een dag en dat is in een bassin nooit haalbaar. Daarnaast worden er kunstjes aangeleerd die tegen hun natuurlijk gedrag ingaan en lopen ze kans op brandwonden door de felle zon. Hierdoor krijgen ze sneller last van stress.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 21 juli 2009.