Drukte verwacht deze zomer op Nederlandse en buitenlandse wegen

Op zowel de Nederlandse als de buitenlandse wegen wordt er grote drukte verwacht deze zomer. Vooral rondom de weekenden denkt Rijkswaterstaat, dat er verkeershinder kan ontstaan.

Vooral op de vrijdagen in juli en augustus zal het in Nederland druk zijn op de weg door de vakantiegangers die naar hun vakantiebestemming vertrekken en door de terugkerende vakantiegangers, aldus de ANWB. Ook op de weg in het buitenland wordt er drukte verwacht. Zwarte zaterdag, ‘jour noir’ in Frankrijk valt dit jaar op 28 juli en 4 augustus. Het verkeer staat dan op de meeste wegen helemaal vast.

Op 6, 7, 14, 15 en 20 juli en 15 augustus staat het verkeer hoogstwaarschijnlijk vast op de snelwegen in België. In Frankrijk is het eigenlijk in de zomermaanden ieder weekend druk op de weg. Maar vooral op 10, 11 en 12 augustus zal het druk zijn richting het zuiden en in de andere weekenden is het drukker richting het noorden.

In Nederland krijgen automobilisten niet alleen te maken met meer auto’s op de weg deze zomer. Ze zullen ook hinder ondervinden van vele wegwerkzaamheden.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 27 juni 2012.