Geen bezuinigingen op vakantie

Januari en februari zijn de traditionele boekingsmaanden voor het boeken van een vakantie. Het blijkt dat de Nederlanders niet bezuinigen op hun vakantie. Ze bezuinigen liever op andere dingen zoals kleding.

Uit een onderzoek onder 3100 respondenten komt naar voren dat tweederde van de Nederlanders bezuinigt niet op hun vakantie. Ongeveer de helft van deze groep heeft genoeg te besteden en hoeft daardoor niet te bezuinigen. De andere helft zorgt in ieder geval dat ze op vakantie kunnen door bijvoorbeeld te bezuinigen op kleding, boodschappen en leuke dingen doen. Er is slechts een klein percentage, twee procent, dat materiƫle zaken belangrijker vindt dan vakantie.

Bij het maken van een keuze voor een vakantie is blijkbaar de bestemming belangrijker dan de accommodatie. Het luxe vakantiehuis in een onbekend en minder mooi gebied verliest het van een primitief hutje in een prachtige omgeving.

Als er toch bezuinigd wordt op de vakantie dan wordt er een goedkopere bestemming gekozen, gaan ze minder lang op vakantie, of er wordt zelf gekookt in plaats van eten in een restaurant. In negen procent van de gevallen kiest de Nederlander voor een vakantie in eigen land, omdat dit goedkoper is.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 18 januari 2011.