Geen lastminutes dit jaar?

Volgens Jetair en Thomas Cook zijn er dit jaar veel minder lastminute vakanties dan voorgaande jaren. Mensen die lastminute hun vakantie willen boeken voor deze zomer kunnen wel eens van een koude kermis thuiskomen.


De reserveringen op de Europese markten zoals Groot-Brittanniƫ en Duitsland stijgen weer voor het eerst sinds enkele jaren. Doordat de accommodaties volgeboekt worden zullen de lastminute prijzen gaan stijgen mocht er nog iets beschikbaar zijn. Ook op andere Europese markten is er een stijging te merken in het aantal boekingen. Mensen die last minute een vakantie willen boeken kunnen wel eens teleurgesteld worden omdat er niets meer beschikbaar is dat aan hun wensen voldoen volgens Jetair.

Thomas Cook verwacht ook veel minder lastminute aanbiedingen dit jaar. Ze adviseren vooral gezinnen met jonge kinderen om niet te lang te wachten met het boeken van hun vakantie. Als ze dat wel doen bestaat de kans dat ze concessies zullen moeten doen qua bestemming, faciliteiten, reisduur en de keuze van het hotel.

Lastminutes naar Turkije en Griekenland zullen er dit jaar veel minder zijn dan voorgaande jaren. Beide landen zijn nummer 1 bestemmingen als het gaat om vliegvakanties deze zomer. Dit komt onder andere door de goede prijs/kwaliteitverhouding van deze reizen. Mocht u deze zomer dus nog op vakantie willen dan kunt u het beste niet te lang meer wachten met het boeken van uw vakantie anders komt u misschien voor teleurstellingen te staan.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 31 maart 2011.