Glamping, luxe kamperen, nu ook in Europa

Kamperen terwijl u verblijft in een tent met een kingsize-bed, climate-control, een afstandsbediening voor het licht en massageservice. Deze vorm van luxe kamperen noemen we ‘glamping’, het nieuwe kamperen.

De tijd van lekkende tenten en met een toiletrol onder je arm naar het toiletgebouw is voorbij. Glamping, ook wel glamorous camping, is een luxe vorm van kamperen die nu ook naar Europa is over komen waaien vanuit Zuid-Afrika. Daar is het al jaren mogelijk om in luxe safaritenten te overnachten.

Glamping wordt niet alleen in Nederland steeds populairder maar ook landen zoals Frankrijk en Spanje springen in op deze trend. In Nederland is het op dit moment mogelijk om te Glampen op een eilandje in het Veluwemeer. Men verblijft dan in yurts of tipi’s.

Naar verwachting kiezen er volgend jaar steeds meer mensen voor overnachten in de natuur op een luxe manier, aldus trendwatcher Vincent van Dijk van HBMEO. Compleet ingerichte tenten met koelkast, designmeubels en de services van een 5-sterren hotel worden dan gecombineerd met de romantische gedachte van slapen in de buitenlucht.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 29 september 2009.