Gratis vakantie voor Drentse gezinnen

Zes woningen in totaal stellen woningbouwcorporaties uit Drenthe, Limburg en Zeeland beschikbaar voor een gratis zomervakantie.

De gratis vakantie is bedoeld voor gezinnen die niet voldoende geld hebben om op vakantie te kunnen, een onafhankelijk jury zal moeten bepalen welke gezinnen gratis op vakantie mogen.

De gratis vakantie word aangeboden met medewerking van de Hanzehogeschool Groningen, waar negen studenten afstuderen op dit project. Studenten van de afdeling Facility Management zullen van alles regelen om de vakantie voor de gezinnen zo aangenaam mogelijk te maken. Hierbij kan gedacht worden aan de integratie van de gezinnen in de omgeving waar ze terecht komen, het vervoer naar het vakantieadres enz.

Het plan voor een gratis vakantie is oorspronkelijk bedacht door Ine Dilling die werkzaam is als manager bij Woonconcept. Zij merkte op dat veel woningstichtingen huizen in beheer hebben die al geruime tijd leeg staan. Haar idee om iets leuks met die huizen te doen in de tijd dat ze leeg staan heeft geleid tot het idee van de gratis vakantie.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 19 februari 2009.