Grote steden steeds populairder onder toeristen

De 4 grote steden in Nederland; Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht worden steeds populairder onder de toeristen. Vooral de Nederlandse toerist trekt steeds meer naar de grote steden toe, aldus hett Centraal Bureau voor de Statistiek.

Waarin 2003 nog een dieptepunt werd bereikt met nog geen 865.000 bezoekers uit eigen land en 3,8 miljoen toeristen uit het buitenland, is dat aantal in 2011 uitgegroeid naar 5,1 miljoen toeristen uit het buitenland en 1,7 vanuit Nederland. Een stijging dus naar 6,9 miljoen toeristen. Een stijgende populariteit van maar liefst 44%.

Ook het Nederlands Bureau voor de Toerisme herkent deze trend. Ze geven aan, dat er ├╝berhaupt een stijgende lijn te zien is in vakanties binnen Nederland. De groei van het aantal toeristen is vooral goed nieuws voor de hotels in die steden. In het najaar en de winter is een toename zichtbaar, maar vooral de lente is een goed seizoen voor de hotels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Het NBTC verwacht dat de stijging nog niet z'n hoogtepunt bereikt heeft. Het aantal korte hotelvakanties en stedentrips zullen blijven toenemen, omdat Nederland vergrijsd en de senioren de steden lijken te ontdekken als ideale vakantiebestemming. Tot aan 2020 zal de groei zo'n 4% zijn.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 15 augustus 2012.