Hoge telefoonkosten op vakantie

Veel reizigers hebben te maken met hoge telefoonkosten door hun vakantie. De smartphone staat vaak voortdurend in verbinding met internet. Hieronder krijgt u enkele tips om de kosten binnen te perken te houden.

Als u voor 1 juli op vakantie naar het buitenland gaat moet u extra goed opletten. Er is dan namelijk nog geen maximum aan het dataverbruik gesteld. Even een berichtje via WhatsApp versturen of de weg zoeken via Google Maps kan dan tot hoge telefoonkosten leiden.

Vanaf 1 juli kan een consument maximaal vijftig euro per maand moeten betalen voor mobiel internet. Dit is vastgesteld door de Europese Commissie. De tarieven voor bellen, mobiel internetten en sms’en worden ook op een lager maximum ingesteld.

Kijk altijd voordat u op vakantie gaat naar de tarieven van uw aanbieder voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland. Bekijk daarnaast uw datalimiet. Tijdens uw vakantie kunt u dataroaming uitzetten waardoor u geen gebruik maakt van het internet en de kosten dus beperkt blijven. Het downloaden van afbeeldingen en video’s kost veel data, dus doe dit zo min mogelijk tijdens uw vakantie. En tot slot, als u toch gebruik wilt maken van mobiel internet probeer dan zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Dit is op veel plaatsen beschikbaar.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 08 juni 2012.