Hotel populair als vakantieverblijf

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een hotel als vakantieverblijf. Tijdens een kort verblijf in het buitenland koos in 2002 nog 51 procent voor een hotel terwijl dat afgelopen jaar 56 procent was. Ook voor vakanties langer dan 3 nachten in het buitenland is het percentage dat in een hotel verblijft in dat tijdsbestek gestegen van 27 procent naar 36 procent.

Tijdens een vakantie in het buitenland is een verblijf in een hotel het populairste. Daarna volgt een verblijf in een appartement. In 2002 koos 22 procent voor een verblijf in een hotel tijdens een korte vakantie in Nederland. Dit percentage is gestegen naar 27 procent. Dus ook stijgt het hotel in populariteit.

Als men voor een lange vakantie kiest in Nederland dan verblijft 38 procent het liefst in een vakantiehuisje. Terwijl daarentegen zes procent kiest voor een hotel. Kamperen is in Nederland ook erg populair. Dan verblijft maar liefst 15 procent in een caravan, camper of vouwwagen.

Van alle Nederlanders gaat ongeveer 80 procent meer dan één keer per jaar op vakantie. Iets minder dan de helft daarvan kiest dan voor een lange vakantie en één op de drie Nederlanders gaat meerdere malen op vakantie.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 07 juli 2009.