Kamperen bij boer populair

Kamperen bij de boer is erg populair. Nederlanders kiezen voor een goedkopere vakantie dichterbij huis en zijn vaak op zoek naar rust en ruimte.

Veel Nederlanders zijn op zoek naar goedkopere vakanties vanwege de economische crisis. De verre reizen en luxe vakanties worden dit jaar ingeruild voor voordeligere vakanties dichterbij huis. In 2010 trokken de Nederlanders er massaal op uit met een tent of caravan. De verwachting is dat in 2011 er nog meer mensen zullen gaan kamperen.

Vooral kamperen bij de boer is erg populair. Het boerenleven is in trek, dat blijkt wel uit de vele kijkers van Boer zoekt Vrouw. Nederlanders zijn op zoek naar rust, ruimte en willen graag een kijkje krijgen in het boerenleven. Daarnaast is deze vorm van kamperen aanzienlijk goedkoper dan als men kiest voor een camping met vele faciliteiten. Over het algemeen betaalt u dan indirect ook voor de faciliteiten en in de praktijk wordt er weinig gebruik van gemaakt.

Dit wil niet zeggen dat er niet meer op een luxe manier gekampeerd wordt. Er zijn nog steeds veel mensen die kiezen voor "Glamping" een luxe vorm van kamperen waarbij men een tent huurt die van alle luxe voorzien is.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 10 maart 2011.