Kerstvakantie aan de kust populair

Tijdens de kerstvakantie gaan er veel Nederlanders op vakantie in eigen land. De recessie houdt de Nederlandse vakantieganger niet tegen om de kust op te zoeken in deze periode.

Bij navraag bij verschillende organisaties blijkt dat de luxere vakantiehuizen erg in trek zijn deze kerstperiode. Center Parcs geeft aan dat het opvallend is dat de luxere huizen als eerste volgeboekt zijn. Monique Dekking van Center Parcs durft echter niet de conclusie te trekken dat er meer geld uitgegeven wordt aan een vakantie in eigen land en dat daardoor de dure wintersportvakantie komt te vervallen.

Het vakantiepark Port Zélande zit op slechts veertig van de 720 vakantiehuizen al helemaal vol tijdens de kerst. En ook Roompot Vakanties mag niet klagen deze kerst. Al zien zij niet een enorme toename ten opzichte van andere jaren. De kerstperiode trekt altijd al veel vakantiegangers naar de kustparken van deze organisatie. De Duitsers vieren over het algemeen kerst in eigen land, dus het zijn voornamelijk de Nederlanders die we op de parken zien tijdens de feestdagen, aldus Piet Hamelink.

De grootste drukte is er tijdens oud & nieuw. De grotere vakantiehuizen zijn dan als eerste volgeboekt zodat de hele familie in één accommodatie kan verblijven.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 03 november 2009.