Klachten over vakanties leveren geld op

De laatste paar jaar werd er minder geklaagd over vakanties, maar van de klachten die wel ingediend werden bleek bijna de helft gegrond. De klagers ontvingen gemiddeld 700 euro ter compensatie.


Uit het jaarverslag van de Geschillencommissie Consumentenzaken komt naar voren dat de klagers over zowel binnenlandse als buitenlandse reizen vaak in het gelijk gesteld worden. Ze ontvingen vaak een financiƫle vergoeding.

Reizigers klagen minder dan voorgaande jaren. In 2004 kwamen er nog 3000 klachten binnen ten opzichte van 1000 klachten vorig jaar. Van alle klachten werd er 47 procent gegrond of deels gegrond verklaard. Als de klager zijn of haar gelijk kreeg dan ontvingen zij daar in de meeste gevallen een vergoeding voor van ongeveer 21 procent van de reissom. Dit komt neer op gemiddeld 736 euro.

Een vrouw die niet met het vliegtuig mee mocht, omdat ze haar arm in het gips had en geen doktersverklaring had ontving 725 euro. De captain wilde de vrouw niet meenemen in het vliegtuig naar Kreta. Zelfs niet als het gips er ter plaatse afgeknipt zou worden.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 16 april 2010.