Koop een Grieks eiland

Als u altijd al eens de trotse bezitter van een eiland zou willen zijn, dan is het nu de tijd om een Grieks eiland te kopen. De prijzen liggen relatief laag.

De afgelopen drie jaar werden er amper eilanden verkocht of verhuurd in Griekenland. Maar op dit moment zijn veel eiland eigenaren bereid om hun eiland te verkopen.

De Griekse krant Ekathimerini laat weten, dat dit het gevolg is van de hogere belastingen die de overheid ingevoerd heeft om de Griekse staatsschuld terug te dringen. Vooral de eilanden van eigenaren die de bezitter van het eiland geworden zijn door een erfenis, willen graag verkopen.

Het eiland Oxia schijnt door leden van de Koninklijke familie van Qatar gekocht zijn voor een bedrag van minder dan vijf miljoen euro. Er zijn ook eilanden, zoals het eiland Patroklos, die een veel hoger prijskaartje hebben. Patroklos zou wel eens meer dan honderd miljoen euro kunnen kosten. Een ander eiland, bijvoorbeeld Scorpios, wordt te huur aangeboden omdat het testament verkoop verbiedt.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 19 april 2012.