Kortere wintersportvakantie

De ANWB verwacht dat er dit wintersport seizoen meer Nederlanders kiezen voor een korte wintersportvakantie als gevolg van de recessie.

Tijdens de feestdagen in december en in de voorjaarsvakantie zullen er minder mensen op wintersportvakantie gaan. De Nederlanders die er alsnog voor kiezen om de sneeuw op te zoeken in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk zullen in plaats van een week nu eerder kiezen voor een weekendje weg.

Er is al sinds het wintersportseizoen 2007/2008 een afname merkbaar. Twee jaar geleden gingen er nog ruim 1,1 miljoen mensen op wintersportvakantie. Dit jaar zal het miljoen vakantiegangers niet bereikt worden.

Volgens de ANWB blijven de vakantiegangers dichter bij huis, gaan ze korter op vakantie en er wordt minder geld uitgegeven. Het populairste wintersportland is al jaren Oostenrijk en trekt ongeveer de helft van de wintersporters. Als er genoeg sneeuw in Duitsland ligt dan zullen er veel wintersporters dit jaar naar Duitsland afreizen voor een korte wintersportvakantie.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 25 november 2009.