Lange autoreis brengt gezin dichter tot elkaar

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse man uitkijkt naar de lange autoreis met zijn gezin op weg naar zijn vakantiebestemming.

Vanaf morgen heeft een groot gedeelte van de Nederlanders zomervakantie en veel mensen zullen dan ook met de auto de weg op gaan richting hun vakantiebestemming. Uit een onderzoek onder 819 Nederlanders in opdracht van BP Nederland blijkt dat de Nederlandse man zin heeft in die lange autorit. Hij denkt dat het gezin dichter tot elkaar komt omdat ze zo lang zo dicht bij elkaar zijn. Van de ondervraagden geniet 42 procent van de mannen hiervan ten opzichte van 34 procent van de vrouwen.

Onderweg ergeren de meeste Nederlanders zich aan de files onderweg. De voorbereidingen van de vakantie kunnen ook irritaties opleveren en de enorme vakantiedrukte kan zelfs het vakantieplezier schaden komt uit het onderzoek naar voren.

Van alle vrouwen blijkt dat 37 procent erg gespannen is voor de autoreis terwijl van de mannen dat maar 22 procent is. Bij één op de vier vrouwen komt het echte vakantiegevoel naar boven als ze een stop maken bij een tankstation met veel vakantiegangers terwijl anderen een hekel hebben aan de overvolle tankstations.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 10 juli 2009.