Luxe vakantie naar Turkije voor 4 euro per persoon

Een belg die z'n vakantie via Thomas Cook boekte kon zijn geluk niet op toen bij het boeken bleek dat de reis naar een 5-sterrenresort in Bodrum (Turkije) niet 2254 maar 4 euro moest kosten.

Thomas Cook de reisorganisatie waar de Belg z'n reis boekte liet de man weten dat er een menselijk fout was gemaakt en dat ze hem wel wat tegemoet zouden komen, maar dat de vakantie voor slechts 4 euro per persoon er niet in zou zitten. De Belg gaat hier niet mee akkoord, maar volgens de Belgische consumentenbeschermer Test Aankoop zal Thomas Cook volledig in haar recht staan.

Ondanks dat de Belg dus niet z'n vakantie naar Turkije voor 4 euro per persoon zal krijgen, is het wel slechte reclame voor Thomas Cook. Zeker omdat het de tweede keer is, dat Thomas Cook niet echt sportief omgaat met ludieke acties. Onlangs deed een Britse man met de naam Thomas Cook een verzoek bij de reisorganisatie of hij niet eens een weekendje weg mocht naar Parijs omdat hij altijd geplaagd werd met zijn naam. Thomoas Cook ging hier niet op in en gaf aan niet iedereen met de naam Thomas Cook een gratis vakantie te kunnen aanbieden. Een andere reisorganisatie zag de humor d'r wel van in en bood de man alsnog een gratis vakantie naar Parijs aan. De vraag is of dit slim was van Thomas Cook, want het heeft ze nu wat negatieve publiciteit opgeleverd, terwijl ze dit ook hadden kunnen ombuigen in een hoop gratis positieve publiciteit.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 26 november 2012.