Staatssecretaris: meer mensen moeten op vakantie in eigen land

Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) vind het een goed idee als meer mensen hun vakantie in eigen land houden.

Op dit moment dreigt de Nederlandse toeristenbranche enkele miljoenen mis te lopen door de wereldwijde financiële economische crisis. Heemskerk merkt op dat iedereen er baat bij heeft als Nederlanders in eigen land op vakantie gaan, zo zullen supermarkten ook profiteren als iedereen in Nederland barbecuet aldus Heemskerk.

Heemskerk die net terug is uit India voor zijn werk houd zijn vakantie in mei ook dicht bij huis, zo gaat hij een weekje naar Terschelling is de planning. We gaan er elk jaar met de kinderen heen, vanaf het moment dat je van de boot stapt is het echt vakantie en de lucht is er schoon, er is ruimte en de sfeer is geweldig ontspannen aldus Heemskerk.

Heemskerk adviseert iedereen die nog geen vakantie heeft uitgekozen om dit jaar in eigen land te blijven. Kamperen, een huisje aan de kust of een wandeltocht maken in Nederland is leuk, kortom er is genoeg te doen in Nederland aldus Heemskerk.

Zeker nu in tijden van crisis zou van Heemskerk het wel van de daken willen schreeuwen om in eigen land op vakantie te gaan, elke euro die in eigen land word uitgegeven helpt de Nederlandse economie. Het is de verwachting dat het aantal buitenlandse toeristen dat naar Nederland komt afneemt, vorig jaar bleef ook al het aantal buitenlandse toeristen steken op 10 miljoen, hetgeen en afname van zeven procent betekende ten opzichte van het jaar 2007.

Het lijkt erop dat Heemskerk zijn oproep helpt, Nederlandse toeristen lijken de hand op de beurs op de knip houden. Verre vakantiebestemmingen zoals Curacao, Cuba en Mexico blijken uit een recent onderzoek uit de gratie te zijn. Veel Nederlanders willen dan ook hun vakantie dit jaar dicht bij huis houden.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 05 maart 2009.