Meer vliegvakanties in december 2012

Ten opzichte van december 2011 zijn er negen procent meer vliegvakanties geboekt in de decembermaand.

Volgens cijfers van Cheaptickets.nl is er een stijging waar te nemen van negen procent in het aantal vliegvakanties in de maand december ten opzichte van dezelfde maand in 2011. De meeste vliegvakanties vinden plaats tijdens de kerstvakantie.

De meeste vakanties betreffen een stedentrip of een reisje naar de zon of de sneeuw. Londen, Barcelona, Madrid en Bangkok zijn erg populaire bestemmingen in deze tijd van het jaar. De regionale luchthavens, in Eindhoven en Rotterdam, groeiden respectievelijk met 39 en 45 procent.

In vergelijking met vorig jaar zien we een grote stijging van vakanties naar Alicante (95 procent), Dublin, (100 procent) en Malaga (103 procent). Spanje, Turkije en Portugal zijn in de kerstperiode erg populair. Maar ook reizen naar Australiƫ en Nieuw Zeeland worden steeds vaker tijdens de kerstperiode geboekt.

Het betreft vaak korte vakanties. De vakanties/vliegtickets worden wel vroeger geboekt. Er is een duidelijke stijging te zien in het aantal vliegtickets dat meer dan drie maanden van tevoren geboekt wordt.  

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 13 december 2012.