Miljoen Nederlanders deze maand op vakantie

Naar verwachting zullen er zo'n één miljoen Nederlanders in de voorjaarsvakantie op vakantie gaan. Voor de meeste Nederlanders is deze vakantie afgelopen vrijdag al begonnen, voor het zuiden van het land begint de voorjaarsvakantie vrijdag; een week later in verband met de carnaval.

De voorjaarsvakantie in de regio's Noord- en Midden-Nederland is al begonnen en loopt van 14 tot en met 22 februari. Voor de regio Zuid begint de vakantie dus een weekje later en loopt van 21 februari tot en met 1 maart.

Volgens het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) zullen er ongeveer 450.000 Nederlanders in eigen land vakantie vieren, de overige 550.000 zullen naar verwachting de grens overtrekken. De verwachting is verder dat tweederde van alle vakanties in Nederland in een bungalow zal zijn, in het buitenland gaat de voorkeur uit naar een hotel (40%) en een apartement (20%).

De ANWB waarschuwt al voor drukte naar de skigebieden maar verwacht dit jaar voor het eerst geen problemen bij de Zwitserse grens. Aangezien Zwitserland nu een Schengenland is, zijn de paspoort controles op de autowegen verleden tijd.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 16 februari 2009.