Nederland geliefd in het buitenland

Buitenlandse vakantiegangers komen vaak na een vakantie in Nederland nog een keer terug.

Uit een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) onder meer dan 5000 toeristen die de afgelopen drie jaar in het buitenland op vakantie geweest zijn, blijkt dat ons land als gastvrij wordt ervaren en dat het een ideaal land is voor korte vakanties.

Aan het onderzoek deden toeristen mee uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en België. De Engelsen en Duitsers zijn de laatste jaren positiever over Nederland gaan denken terwijl de Belgen minder positief over ons land zijn. Daarnaast blijkt dat Nederland nog steeds het land is van de molens, tulpen en kaas.

Uit het onderzoek bleek verder dat de Duitsers het drugsgebruik en vooroordelen als nadeel zien van Nederland. En degene uit België die meededen met het onderzoek vinden de Nederlanders opdringerig, arrogant, gierig en luidruchtig. Terwijl de Amerikanen Nederland “easy going” vinden omdat alles zo lekker dicht bij elkaar ligt. Met de Nederlandse keuken scoren we geen punten bij de Fransen en België.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 19 juni 2009.