Nederlander minder vaak naar het strand

Het bezoek aan het strand in Nederland is de laatste jaren afgenomen. In 2008 gingen er nog anderhalf miljoen mensen naar het strand. Dat is ruim tien procent minder dan vijf jaar daarvoor.

De afname van het bezoek aan het strand heeft verschillende oorzaken. Het Nederlands Bureau voor Toerisme denkt dat er minder mensen in Nederland naar het strand gaan omdat het relatief goedkoop is om een vlucht naar het buitenland te boeken en daar het strand op te zoeken.

In het buitenland treffen de Nederlanders vaak een strakblauwe lucht en hoge temperaturen. In Nederland is dat niet altijd het geval waardoor ze minder snel het strand opzoeken. De Nederlander zou verwend zijn, aldus de strandtenthouders.

De inkomsten die gegenereerd worden door de badgasten zijn de afgelopen vijf jaar ook teruggelopen van 300 miljoen naar 280 miljoen. Maar niet alleen de inkomsten en het bezoek van de Nederlanders loopt terug. Ook het bezoek van buitenlandse gasten is het afgelopen jaar met 100.000 afgenomen blijkt uit het onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 03 augustus 2009.