Nederlanders gaan goed voorbereid op vakantie

Uit een onderzoek van Vrij Uit, marktleider van autovakanties, blijkt dat bij ongeveer 70 procent van de Nederlandse vakantiegangers de vakantie al begint bij het inpakken van de koffers en de auto. Dat ze vervolgens vaak een lange afstand moeten afleggen om op de plaats van bestemming te komen vinden ze helemaal niet erg. Ze kijken eerder uit naar de reis dan dat ze er tegenop zien.


Het inpakken van de auto gebeurt in 60 procent van de gevallen door de man. En in de meeste gevallen rijdt ook de man naar de vakantiebestemming.
Ruim 65 procent van de ondervraagde mannen rijdt de hele reis zelf.

Er zijn volgens het onderzoek blijkbaar vier verschillende typen inpakkers. Het eerste type neemt amper iets mee. Terwijl het tweede type meer spullen meeneemt omdat dit type optimaal gebruik maakt van de ruimte en zorgt dat alles handig ingedeeld is. Het derde type gooit alles in een koffer en propt zoveel mogelijk spullen in de auto. Ter plaatse wordt er dan gekeken wat er wel of niet gebruikt zal worden. En het vierde type neemt zoveel spullen mee dat er zelfs spullen op het dak of in een aanhanger meegenomen moeten worden.

Bijna 50 procent van de Nederlanders die op autovakantie gaan vertrekken vroeg in de ochtend tussen vier en acht uur. En 64 procent vertrekt tussen
zeven uur 's ochtends en twee uur 's middags. Op de terugreis vertrekken ze meestal in de loop van de morgen. Kinderen vermaken zich tijdens de
reis over het algemeen met een computerspelletje of een film. Dit alles blijkt uit een onderzoek onder 1400 volwassenen en 500 kinderen.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 15 juli 2010.