Nederlanders blijven kaaskoppen als ze op vakantie gaan

Uit een onderzoek van Vrouw.nl onder 1740 vrouwen is naar voren gekomen, dat de Nederlandse vakantiegangers toegeven, dat ze een stuk Hollandse kaas het meeste missen tijdens hun vakantie. Kortom de Nederlander blijft een kaaskop; ook op vakantie.

Maar liefst 27% van de ondervraagden missen drop het meest als ze op vakantie zijn. 26% mist het Nederlandse brood. Maar met 34% missen de Nederlandse vakantiegangers toch het meest hun plakje kaas.

Dol zijn de Nederlanders op hun romige Nederlandse kazen. Het liefst zouden ze het meenemen op vakantie en soms wordt dat ook gedaan. Het liefst zou de Nederlander de complete koelkast meenemen, maar omdat dat niet kan, gaat vaak een goed gevulde koelbox mee. Het is ook niet zo gek, want Nederland is een kaasland pur sang.

De Nederlandse vakantieganger heeft toch de neiging veel spullen vanuit Nederland over te brengen naar de vakantiebestemming. Een beautycase, visspullen, spelletjes en natuurlijk de koffers, maar liefst ook veel eten, zoals de Nederlandse kazen. En voor onderweg worden er uiteraard ook broodjes met kaas meegenomen. Want stel dat de kaas in het buitenland minder lekker is,...

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 11 augustus 2012.