Nederlanders massaal op vakantie naar Zwitserland

Zwitserland mag niet klagen, het toeristisch jaar 2008 was goed, daarnaast is er een record gebroken wat betreft het aantal Nederlanders dat vakantie doorbracht in Zwitserland.

Dit blijkt uit recent gepresenteerde cijfers van het Zwitserse Bureau voor de statistiek (BFS). Het BFS registreerde in totaal ruim 37 miljoen hotelovernachtingen, dat is een stijging van 2,7 procent ten opzichte van het jaar 2007. 58 procent van de hotelovernachtingen kwam voor rekening van buitenlandse gasten.

Voor het eerst in de geschiedenis overschreed het aantal hotelovernachtingen door Nederlanders in Zwitserland de grens van 1 miljoen. Naar schattingen komen er ongeveer nog 2 miljoen overnachtingen bij in andere accommodaties zoals appartementen, huisjes en overnachtingen bij mensen thuis. Ten opzichte van 2007 nam in 2008 het hotelbezoek door Nederlanders in Zwitserland met maar liefst 14 procent toe.

Wanneer we kijken naar de start van het winterseizoen dan kan er niet anders dan gesteld worden dat die prima was. Dit werd mede veroorzaakt door de gunstige data van de kerstvakantie en natuurlijk door de uitermate goede sneeuwomstandigheden.

Wat betreft de zomervakantie 2009 is het moeilijk om enige voorspellingen te doen, dit word grotendeels veroorzaakt door de financieel-economische situatie. Gezien de huidige gunstige koersverhouding tussen de euro en de Zwitserse frank en de kwaliteiten van Zwitserland (nabijheid, authenticiteit, natuur etc.) zullen Nederlanders toch sneller geneigd te zijn af te reizen naar Zwitserland dan andere vakantiebestemming verwacht Corinne Genoud Directeur van het Zwitserse bureau voor Toerisme in Nederland.


Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 02 maart 2009.