Nederlanders nemen Oranje vakantie

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben een vrije middag genomen op maandag 14 juni als het Nederlands Elftal op het WK in Zuid Afrika tegen Denemarken moet spelen. Waarschijnlijk zal dit aantal nog oplopen.

De eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal zal op maandag 14 juni om half twee ´s middags gespeeld worden. Veel Nederlanders zullen zich alsnog gaan realiseren dat de wedstrijd tijdens werktijd valt en proberen vrij te krijgen. Degene die geen vrij kunnen krijgen zullen proberen de wedstrijd alsnog op een of andere manier op het werk te kunnen volgen.

Ongeveer één miljoen van de Nederlanders heeft rekening gehouden met het WK voor het plannen van hun vakantie. Er gaat daarvan ongeveer 33 procent bewust rondom het WK op vakantie en ongeveer 33 procent heeft er besloten om absoluut niet tijdens het WK op vakantie te gaan.

Volgens het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking wordt Brazilië wereldkampioen tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. Echter 1,9 miljoen Nederlanders, ongeveer veertien procent van de bevolking, denkt dat Nederland wereldkampioen zal worden. Dit alles blijft uit een onderzoek door het NRIT.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 04 juni 2010.