Nederlanders toch op vakantie ondanks Mexicaanse griep

De Nederlanders lijken zich geen zorgen te maken om de Mexicaanse griep en gaan toch gewoon op vakantie. Maar als blijkt dat er op de vakantiebestemming Mexicaanse griep heerst dan weet meer dan de helft van de ondervraagden nog niet of ze hun vakantie zullen annuleren of dat ze toch op vakantie zullen gaan.

Uit een enquête is gebleken dat ruim 80 procent van de ondervraagden denkt de Mexicaanse griep niet op te lopen tijdens hun vakantie. Van alle deelnemers aan het onderzoek is al 60 procent op vakantie geweest en bijna een kwart daarvan zocht een gebied op waar de Mexicaanse groep heerst. De meesten gingen naar Mexico, Spanje, Engeland en de Verenigde Staten.

Meer dan de helft van de vakantiegangers heeft amper gemerkt dat er Mexicaanse griep heerst op de vakantiebestemming. Het overige deel merkte alleen dat er extra controles waren op het vliegveld. Sommige Nederlanders wassen vaker hun handen, namen gezond eten mee om ervoor te zorgen dat de weerstand op peil bleef en anderen hadden desinfecterende doekjes of gel mee. Maar het grootste gedeelte van de vakantiegangers nam geen extra maatregelen.

Van degene die nog een vakantie moeten boeken dit jaar houdt slechts zes procent rekening met de Mexicaanse griep bij hun vakantiekeuze. En er is ruim vijf procent die op vakantie wil naar Mexico.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 11 augustus 2009.