Eén miljoen Nederlanders op wintersportvakantie

Met hoge snelheden van de bergen af gaan op ski’s of met een snowboard is voor één miljoen Nederlanders het ultieme vakantiegevoel. In vergelijking met vorig jaar gaan er dit seizoen ongeveer evenveel mensen op wintersportvakantie.

Meer dan de helft van de wintersporters halen hun hart op in Oostenrijk (53 procent). Achttien procent gaat de Franse Alpen opzoeken en dertien procent reist af naar Duitsland. Zwitserland en Tsjechië volgende op de vierde en vijfde plaats met respectievelijk een percentage van zeven en vijf procent.

In Oostenrijk zijn Tirol en Salzburgerland de populairste gebieden. In Frankrijk trekken de Alpen ruim driekwart van de wintersporters. En degene die naar Duitsland gaan verblijven hoofdzakelijk in Sauerland.

De meeste vakantiegangers (ruim 75 procent) reizen naar hun wintersportbestemming met de auto. En slechts een beperkte groep kiest voor de bus of zelfs voor het vliegtuig. Een verblijf in een appartement blijkt populairder te zijn dan een verblijf in een hotel.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 05 november 2010.