Nederlandse toerist gaat komende zomer weer massaal naar Griekenland op vakantie

De ANVR voorspelt dat deze zomer de Nederlandse toeristen weer ouderwets naar de Griekse eilanden op vakantie zullen gaan.

Naast Turkije, die op dit moment een groei van 5,5% laat zien t.o.v. 2013, liggen de boekingen naar Griekenland zo;n 27 procent hoger. Dit wordt onderschreven door het onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research en diverse touroperators, zoals TUI en Corendon. Vakantievluchten naar Curacao en Mexico lijken ook in de lift te zitten.

In de eerste 6 weken van 2014 werden er alleen naar Spanje wat minder vakanties geboekt (-6%). in totaal boeken jaarlijks zo;n 8 miljoen Nederlanders een vakantie bij een (online) reisorganisatie.

Het consumentvertrouwen lijkt weer wat terug en dat is te zien in de stijging van het aantal geboekte vakanties. Vliegreizen nemer tot nu toe nog wel 1,5 procent af, maar het totaal aantal boekingen naar de zon is gestegen t.o.v. 2013.

Het grootste gedeelte van de reizen zijn toch nog steeds de vliegreizen. Ongeveer 36 procent van de Nederlanders gaat met eigen vervoer naar de vakantiebestemming. Een kleiner gedeelte pakt de bus of trein of gaat op cruisevakantie.

Het blijft een voorlopig boekingsbeeld. De meeste mensen boeken nog steeds laat (dus kort voor de vakantie). Gezinnen met kinderen boeken traditioneel vroeg.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 24 februari 2014.