Niet twitteren over vakantie

Laat niet via social media weten dat u op vakantie gaat is de boodschap van de politie. Inbrekers houden namelijk alles in de gaten.

Veel vakantiegangers plaatsen berichten op social media, zoals op facebook, twitter en hyves, dat ze op vakantie gaan. Volgens de politie kunnen vakantiegangers dit beter achterwege laten. Veel inbrekers houden dit soort berichten in de gaten en maken hier dankbaar gebruik van.

De politie adviseert ook om het huis er zo bewoond mogelijk uit te laten zien. Zet een tijdschakelaar op uw verlichting, laat iemand de post weghalen en ruim uw huis niet volledig op maar laat wat spullen liggen, zodat het lijkt alsof er iemand in huis is. Hou er wel rekening mee, dat u geen kostbare spullen op het zicht legt. Uiteraard moeten deuren en ramen gesloten worden en de sleutels kunt u het beste van alle deuren afhalen.

Social media wordt steeds vaker gebruikt door inbrekers, dus voorkom diefstal en plaats geen berichten over het feit dat u op vakantie gaat op het internet.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 12 juli 2013.