Nieuwe trend: luxe kamperen

De kampeersector lijkt goed ingespeeld te hebben op de trends van komend kampeerseizoen en hierdoor weinig hinder te ondervinden van de economische crisis. Vakantiegangers willen thuiscomfort, gezond vakantie vieren en ruimte.

De moderne camping die veel luxe kan bieden is nog steeds erg populair, blijkt uit de boekingsgegevens van Selectcamp. Volgens de directeur van Selectcamp, Loek van de Loo, komt dit doordat de vakantieganger op zoek is naar het comfort van een hotel in combinatie met de voordelen van het buitenleven op de camping.

Naast luxe is de consument van nu ook op zoek naar veel ruimte en privacy. De kampeerplaatsen moeten dus ruim opgezet zijn en de mogelijkheid bieden om enigszins “vrij” te kunnen zitten.

Privésanitair is ook een nieuwe trend. Men heeft dan op de kampeerplaats zelf een sanitairunit met daarin meestal een douche, toilet en wastafel. Hierdoor behoren de wandelingen naar het toiletgebouw tot de verleden tijd.
De vakantieganger wil niet alleen thuis maar ook op vakantie “gezond” leven. Hierdoor is de behoefte aan fitness en welnessfaciliteiten gestegen.

En de laatste trend die we dit kampeerseizoen kunnen verwachten is dat er steeds meer mensen kiezen voor een kampeervakantie in combinatie met het vliegtuig. Nu gaan de meeste kampeerders met de auto op vakantie. Maar er zullen steeds meer mensen gaan kiezen voor het vliegtuig als vervoersmiddel.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 13 mei 2009.