Online vakantie boeken populair

Meer dan de helft van de internetgebruikers koopt artikelen of reizen via het internet. Uit het onderzoek van het CBS blijkt dat van de zes miljoen e-shoppers er zes van de tien vakanties boeken via het internet.


Anno 2009 is het steeds gebruikelijker om aankopen te doen via het internet. De aankopen via het internet kunnen variëren van bijvoorbeeld cd’s, boeken, speelgoed of vakanties. Ieder jaar stijgt het aantal online aankopen. Echter het online boeken van een vakantie steeg de afgelopen jaren het hardste in populariteit.

In 2005 boekte ruim 30 procent van de e-shoppers hun vakantie via het internet. Nu is dat percentage dus gestegen naar ongeveer 60 procent. Het kopen van tickets voor evenementen is de afgelopen jaren ook gestegen van ruim 20 procent naar bijna 45 procent.

Als er gekeken wordt naar alle branches dan kan men concluderen dat online verkopen het meeste voorkomt in de reisbranche. Maar ook in de verzekeringsbranche doet meer dan de helft van de bedrijven aan onlineverkoop.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 23 december 2009.