Pasen breekt records

Dit jaar gaan er 1,2 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens het Paasweekend. Dat is een record ten opzichten van andere jaren. In vergelijking met vorig jaar zullen er ook 150.000 meer buitenlandse toeristen Pasen in Nederland door gaan brengen. In totaal komen er ongeveer 950.000 toeristen naar Nederland volgens het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme).

De meerderheid van de Nederlanders die er tijdens de Pasen op uit trekken gaan naar het buitenland op vakantie (700.000). De overige 500.000 vakantiegangers trekken er op uit in eigen land. De gunstige weersverwachting speelt mee in het recordaantal van dit jaar.

Naar het gunstige weer valt rondom de Pasen ook de meivakantie die twee weken duurt. Daarnaast valt Pasen dit jaar laat. Al deze factoren zorgen voor een toename van vakantiegangers. Voor de vakanties in eigen land wordt er over het algemeen een bungalow geboekt of men gaat kamperen.

De buitenlandse toeristen komen hoofdzakelijk (65 procent) uit Duitsland. Slechts vijfentwintig procent komt uit Belgiƫ en de rest komt uit onder andere Groot-Brittanniƫ en Frankrijk. Deze toeristen komen naar Nederland voor de kust, Amsterdam en de bloembollen.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 21 april 2011.