Prijsvechters vliegtickets niet meer zo goedkoop

De prijsvechters die vliegtickets aanbieden zijn niet meer zo goedkoop als dat ze geweest zijn. Ze brengen steeds meer kosten in rekening aan de reiziger.


Ryanair en Easyjet staan bekend om lage vliegticket tarieven. Met een beetje geluk kon u zelfs voor slechts tien euro een vlucht boeken binnen Europa. Die tijd lijkt verleden tijd. Er worden namelijk steeds meer kosten in rekening gebracht.

Deze zomer gaat bijvoorbeeld Ryanair twintig euro per koffer per enkele reis vragen. Vooral in Ierland zorgt deze prijsstijging van bijna 33 procent voor veel onrust. De uiteindelijke prijs die de consument moet gaan betalen ligt namelijk hierdoor vele malen hoger dan de prijs waarmee geadverteerd wordt.

Door de prijsverhogingen en extra kosten die de reiziger moet gaan betalen wijken de prijzen niet meer zo heel veel af van de tarieven die Transavia of KLM vraagt. Bij KLM krijgt men dan zelfs nog een gratis snack en drankje. Bij de prijsvechters blijken de prijzen van het eten en drinken aan boord van het vliegtuig behoorlijk hoog te liggen. Deze kosten moet de reiziger dan ook nog bij de vlucht optellen.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 09 april 2010.