Prijzen hotelkamers gedaald in Europa

In heel Europa zijn de prijzen van hotelkamers verlaagd. In Zwitserland wordt het meeste betaald voor een hotelovernachting en in Tsjechiƫ het minste.

Hotels.com heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit dit blijkt. Het onderzoek heeft betrekking op de gemiddelde prijzen die in 2009 betaald zijn ten opzichte van de prijzen van 2008. Het onderzoek heeft de naam Hotel Price Index.

Na Zwitserland zijn volgen Denemarken en Noorwegen met hoge kamerprijzen. Bent u op zoek naar een voordelige vakantie dan kunt u het beste kiezen voor een hotelovernachting in Tsjechiƫ, Polen en Hongarije.

De kamerprijzen zijn in heel Europa gedaald. In Zwitserland kost een hotelovernachting gemiddeld 135 euro. De prijs is daar met elf procent verlaagd. In Denemarken en Noorwegen daalde de prijs met vijftien tot twintig procent. Daar kost een kamer 113 euro. De prijzen zijn het meest gezakt in Polen tot een bedrag van slechts 70 euro per nacht. In Ierland was er een daling te zien van zelfs 21 procent. Frankrijk en Griekenland behoren tot de middenmoot en zagen een daling van slechts vijf procent. De kamerprijzen liggen daar rond de 95 euro.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 26 maart 2010.