Prijzen taxi van vliegveld naar stad

Als u op vakantie gaat en uit het vliegtuig bent gestapt, dan wilt u zo snel mogelijk uw vakantie starten. Veel vakantiegangers kiezen er dan voor om direct vanaf het vliegveld een taxi naar de stad te pakken. Naar sommige steden zal de prijs meevallen, maar soms is het ook schrikken. Zo betaalt u in Tokio gemiddeld 230 euro voor deze taxirit naar de stad.

Prijzen taxi's vliegveld
Prijzen taxi's vliegveld

In Tokio is het overigens wel het duurst om vliegveld naar stad te reizen. De afstand is wel 66 kilometer (3,50 per kilometer), wat de hoge prijs wel een beetje verklaart. Wilt u goedkoper naar Tokio reizen, kies dan voor de trein met de Narita Express. Een treinkaartje kost slechts 28 euro.

Vliegt u op Kopenhagen, dan betaalt u voor een taxirit naar het centrum zo’n 38 euro. Dat lijkt mee te vallen t.o.v. Tokio, maar de kilometerprijs ligt hier nog hoger: 5 euro per kilometer. Waar vindt u dan de goedkoopste taxi’s? Die rijden in Azië. In Bangkok (Thailand) bent u voor de gehele rit gemiddeld 6 euro kwijt en in Delhi (India) 3 euro. In ons eigen land betalen we zo’n 2,33 per kilometer. Van Schiphol naar Amsterdam is dat ongeveer 40 euro.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 24 april 2013.