Problemen op vakantie

Bij aankomst op de vakantiebestemming komt het nog vaak voor dat het hotel overboekt is of dat de geboekte kamer niet aan de wensen van de consument voldoet. Hoe kunt u deze problemen het beste aanpakken?

Als u problemen ondervindt op vakantie moet u deze direct kenbaar maken. Dan kan er ter plekke naar een oplossing gezocht worden. Als u pas bij thuiskomst een klacht indient dan is het eigenlijk al te laat.

Reizigers weten vaak niet precies welke rechten en plichten ze hebben. Deze staan uitgebreid beschreven in de ANVR Voorwaarden. De meeste reisorganisaties zijn hierbij aangesloten en het blijkt dat de meeste organisaties deze regels wel heel goed kennen. Door de onwetendheid van de vakantiegangers worden ze vaak afgescheept met veel lagere bedragen dan waar ze recht op hebben.

Het komt nog vaak voor dat het de geboekte vakantie niet voldoet aan de verwachtingen. De huurauto is nergens te bekennen, de hotelkamer is te smerig voor woorden, het hotel is overboekt en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Het is dan van belang om in ieder geval zoveel mogelijk foto’s te maken van de situatie indien dat mogelijk is. Dan is er bijvoorbeeld in het geval van een smerige hotelkamer voldoende bewijsmateriaal. En zorg ervoor dat de klacht in ieder geval binnen een maand na uw vakantie bij de desbetreffende reisorganisatie ligt. Dorothea Born heeft een website opgericht voor gedeputeerde vakantiegangers. Mochten de reizigers en niet uitkomen met de reisorganisatie dan kan zij het verdere proces tegen betaling overnemen.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 18 september 2009.