Record kamperen bij de boer

Het kamperen bij de boer neemt dit jaar zoveel toe in populariteit, dat er een record aantal reserveringen is bereikt. Ten opzichte van vorig jaar is er bijna een verdubbeling te zien.

De reisbranche heeft het ten tijden van de crisis niet gemakkelijk, maar de boeren met een camping op eigen terrein mogen niet klagen. Zij zien dit jaar hun boekingen verdubbelen. Dit is onder andere toe te schrijven aan het schitterende voorseizoen dat we hebben gehad. Maar ook de economische crisis speelt een rol.

Door de economische crisis geven Nederlanders minder makkelijk hun geld uit. De brandstofprijzen zijn gestegen, waardoor ze dichter bij huis blijven en ze zien dat een vakantie in Nederland vaak goedkoper is dan een vakantie in het buitenland.

In de reisbranche worden minder boekingen gemaakt in vergelijking met vorig jaar. Na het ontvangen van het vakantiegeld heeft zelfs acht procent minder een vakantie geboekt. De boerencampings merken hier dus weinig van. Er worden vooral minder vakanties naar het buitenland geboekt.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 05 juli 2011.