Reisorganisaties zien Nederlands Elftal het liefst verliezen

De meeste reisorganisaties in Nederland zien het Nederlands Elftal vrijdagmiddag het liefst verliezen van Braziliƫ. Dat klinkt gek, maar dit zal zorgen voor een extra boost in de boekingen. Als de temperatuur in Nederland dan ook nog eens gaat dalen, dan zou dat de reisbranche helemaal gelukkig maken.

De vakantieganger zoekt het niet ver. De vakantie in eigen land is dit jaar enorm populair. Vooral op de Nederlandse campings is erg druk. Als men dan toch naar het buitenland gaat, dan wordt er vaak gekozen voor een all inclusive vakantie in Turkije. Voordeel: Je weet exact wat de vakantie je gaat kosten. Toch verwacht de reisbranche nog wel een boost in de last minute boekingen naar het buitenland. Maar dan moet het Nederlands Elftal zijn uitgeschakeld en het warme Nederlandse zomerweer voorbij zijn.

Voor diegene, die hebben gekozen voor een autovakantie, moeten ook dit jaar rekening houden met een zwarte zaterdag. 31 Juli verwacht de ANWB honderden kilometers file. Toch zal de zaterdag net iets minder zwart zijn dan normaal. In 2009 bleven 2,8 miljoen mensen in Nederland. Dit keer zullen er naar verwachting 3,5 miljoen Nederlanders in eigen land vakantie vieren. Bij goed weer zal het dus extra druk zijn aan de Nederlandse kust dit jaar.

Verder is er een tendens te zien, dat de vakantieganger korter op vakantie gaat. Ging men in het verleden 3 weken naar de camping, dan zal men nu vaak voor bijvoorbeeld 2 weken kiezen. Eigenlijk gaat het dus niet alleen om het mooie weer en het Nederlands Elftal; de mensen letten sowieso extra op hun portemonnee. Verre reizen zijn daarom deze zomer uit de gratie (zelfs naar Zuid-Afrika).

Van de Europese landen krijgt Griekenland de grootste knauw. Dit door de negatieve publiciteit en stakingen op het vliegveld. Reisorganisaties als D-Reizen geven aan, dat er maar liefst 20 procent minder vakanties geboekt worden naar Griekenland.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 01 juli 2010.