Samen op vakantie is relatietest

Samen op vakantie gaan zou fijn moeten zijn. Eindelijk weer eens echt tijd voor elkaar en weg uit je eigen omgeving. Maar voor veel stellen blijkt de vakantie echt een relatietest te zijn waarvoor velen niet slagen.

Veel stellen denken dat tijdens de vakantie alles goed komt en de relatieproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Echter het tegenovergestelde blijkt waar te zijn. Tijdens een vakantie wordt de kans op conflicten juist vergroot.

Op vakantie gaan kost inspanning en veel stellen reageren dat op elkaar af. Daarnaast kan de invulling van de vakantie ook tot spanningen leiden. Echt verliefde stellen maakt het niet uit waar ze op vakantie zijn, want die hebben genoeg aan elkaar. Echter na een jaar of drie blijkt dat de kans op irritaties groter is, dus dan moeten ook deze stellen oppassen.

Psycholoog Jeffrey Wijnberg legt uit dat op vakantie gaan vrij onnatuurlijk is. Het dagelijkse patroon wordt doorbroken, men verblijft in een andere omgeving en zit voortdurend op elkaars lip. Daardoor ontstaan er vaker conflicten.

Door elkaar iets te gunnen kan de vakantie een stuk leuker zijn. Als één van de twee zich dienstbaar opstelt richting de ander dan zal de ander ook bereid zijn om wat meer toe te geven. Op deze manier kan samen op vakantie gaan heel leuk zijn en staat de relatie niet op het spel.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 17 augustus 2009.