Scholieren in eindexamen jaar op vakantie naar de zon

De speciale examenreizen die aangeboden worden door organisaties van jongerenreizen vinden gretig aftrek. Er worden meer reizen geboekt dan andere jaren en vooral Bulgarije en Spanje blijken erg populair te zijn.


De verkoop van vakanties is met 50 procent gestegen bij Beachmasters Jongerenreizen. Uit een onderzoek van Beachmasters blijkt dat Spanje en Bulgarije erg in trek zijn. Als jongeren op vakantie gaan naar Bulgarije dan moeten ze in Sunny Beach zijn. Er zijn veel nieuwe appartementen en hotels en ten opzichte van andere Europese bestemmingen is het eten en drinken veel goedkoper.
Het zal geen verrassing zijn dat LLoret de Mar nog steeds de populairste vakantiebestemming is bij vele jongeren. Volgens Michelle van Dijk van Beachmasters komt dat omdat er hele goedkope reizen met de bus aangeboden worden naar de Spaanse Costa.

De enorme groei van examenreizen is tevens te verklaren door SpringbreakLloret. Het lijkt een beetje op de Amerikaanse Springbreak. Jongeren leven zich een week lang uit tijdens hun vakantie. Ze hebben exclusief toegang tot speciaal voor hun georganiseerde feesten waar onder andere DJ Jean zal draaien. Blijkbaar slaat deze nieuwe soort reis van Beachmasters erg aan bij de jongeren.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 28 mei 2010.