Skibril voert lijst claims aan

De skibril of zonnebril werd het meest ingediend bij de reisverzekering afgelopen winter. Bijna driekwart van de wintersporters heeft een bril bij zich op de piste en door een valpartij kan deze snel beschadigen.

Aangezien de meeste wintersporters een zonnebril of skibril op hebben is niet heel verrassend dat de bril het meest ingediend wordt bij de reisverzekering. Een zonnebril is erg kwetsbaar en kan door een val snel beschadigingen oplopen of zelfs helemaal kapot gaan.

Doordat er steeds meer wintersporthelmen gedragen worden en het ook in steeds meer landen verplicht wordt om er een te dragen worden er ook meer wintersporthelmen ingediend bij de reisverzekering. Ondanks dat er veel mensen over een IPad of een laptop beschikken komen deze niet voor in de top 10 van de meeste ingediende voorwerpen bij de reisverzekering. Vaak worden ze namelijk in het appartement of hotel achtergelaten.

Ziektekosten voor blessures aan pols, enkels, knieƫn en benen worden ook vaak ingediend bij de reisverzekering. Bij snowboarders betreft het meestal polsblessures.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 24 maart 2011.