Social media zorgt voor ruzie op vakantie

De social media zijn niet meer weg te denken uit het leven van velen. Wie heeft er nu eigenlijk geen hyves, facebook of twitter account. Op vakantie wordt er vaak contact gehouden via de social media met het thuisfront en vrienden. Dit leidt echter vaak tot irritaties.

Uit een onderzoek, dat gehouden is door World Ticket Center onder 500 mensen, blijkt dat bij één op de vijf gezinnen social media de oorzaak is van ruzie tijdens hun vakantie. Het zou de vakantiesfeer verpesten. Van de ondervraagden gebruikt 42% social media om vakantiefoto’s te plaatsen of om updates van hun status te plaatsen.

Social media kan niet alleen vervelend zijn tijdens een vakantie, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Op facebook, twitter of hyves vermelden dat je lekker op vakantie gaat kan er voor zorgen dat inbrekers daar gebruik van gaan maken. De politie waarschuwt hier dus ook voor.

Weinig mensen trekken zich echter iets aan van het advies van de politie. Een derde denkt dat als hun profiel afgeschermd is dat voldoende is. En een vijfde zei tijdens het onderzoek dat de buren op het huis passen.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 05 augustus 2011.