Stijging van All Inclusive vakanties

Er is een duidelijke stijging waarneembaar in het aantal all inclusive vakanties. Er worden ten opzichte van 2009 meer all inclusives verkocht.


Bij Neckermann, TUI (Kras, Arke, Robinson), Oad en D-reizen vindt de all inclusive vakantie gretig aftrek. Zij constateerden een toename van tien procent. Bij D-reizen ligt dit percentage nog hoger, namelijk zelfs dertig procent.

Een all inclusive vakantie houdt in dat er een vaste prijs gerekend wordt voor een totaalpakket. In dit pakket zitten dan vaak de reis, accommodatie, eten en drinken inbegrepen. Bij sommige aanbieders kan men zelfs een ultra all inclusive vakantie boeken. Het assortiment van de drank is dan bijvoorbeeld uitgebreider, bepaald entertainment is inclusief of de tijden waarin er onbeperkt gegeten en gedronken kan worden zijn verruimd.

Een reden waardoor de all inclusive vakantie in populariteit gestegen is kan de recessie zijn. Bij een all inclusive vakantie weet men van tevoren voor welke uitgaven men komt te staan. Men weet dus van tevoren van men aan de vakantie kwijt is. Op deze manier houden ze controle over de uitgaven. Turkije biedt de meeste all inclusive vakanties aan.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 02 april 2010.