Stille vakanties groeien in populariteit

Het toenemende lawaai in ons dagelijkse leven zorgt ervoor dat we steeds meer behoefte krijgen aan rust en stilte. Men zoekt vaker naar een stille vakantie om helemaal tot rust te kunnen komen.

We worden vandaag de dag blootgesteld aan omgevingslawaai van onder andere snelwegen en vliegvelden. Dit kan problemen voor de gezondheid betekenen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kan het stress, slapeloosheid, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk veroorzaken.

Men heeft tijdens hun vakantie meer behoefte aan vogelgeluiden, het geluid van de wind of zelfs complete stilte. Dit concludeert Wellness-Hotels-Deutschland, die een toenemende vraag zien van gasten voor ’stilteweekenden’.

Deze hotelorganisatie probeert in te spelen op de vraag van de gasten naar meer rustmomenten. De accommodaties zijn geleden in het bos, aan een meer of in de buurt van de zee. Ze bieden er zowel binnen als buiten verschillende wellnessmogelijkheden aan. De gasten kunnen dan even helemaal hun hoofd leegmaken.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 19 mei 2010.