Tickettaks deal voor Easy Jet?

Easy Jet wil een deal sluiten met Wouter Bos, die de tickettaks heeft ingevoerd. Ze willen een einde maken aan de tickettaks en in ruil daarvoor investeren in extra vluchten vanaf Schiphol.

Als de deal doorgaat wil Easy Jet investeren in extra vluchten vanaf Schiphol voor één miljoen reizigers. Hierdoor worden dan 2000 extra arbeidsplaatsen gecreëerd.

Samen met KLM verzorgt Easy Jet de meeste vluchten vanaf Schiphol. In deze tijd van crisis worden de prijzen van de vluchten steeds belangrijker. Echter de tickettaks is soms hoger dan de prijzen die de prijsvechter, Easy Jet, hanteert. Dit kost de luchtvaartmaatschappij nu al zo’n 300.000 reizigers.

KLM wordt daarentegen aan alle kanten beschermd volgens Andy Harrison, de topman van Easy Jet. De luchthavens van Parijs en Schiphol zijn een alliantie aangegaan om zo Air France en KLM meer bescherming te bieden. Passagiers die met KLM via Schiphol vliegen en daar alleen overstappen betalen geen tickettaks, aldus Harrison.

Easy Jet overweegt nu haar vluchten onder te brengen in Brussel omdat de concurrentieverhouding verstoord is in Nederland en omdat er in België geen extra tickettaks berekend wordt!

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 18 maart 2009.