Toestroom toeristen uit buurlanden neemt toe

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) komen er deze zomer ongeveer vijftigduizend meer toeristen uit België en Duitsland naar Nederland. In totaal verwachten ze 2,6 miljoen toeristen uit het buitenland.

De economische crisis heeft nog steeds invloed op de vakantiekeuze. Vaak wordt er voor een buurland als vakantiebestemming gekozen. In dit geval kiezen de vakantiegangers uit onze buurlanden, België en Duitsland, dus voor Nederland als vakantieland. Er worden in totaal ruim één miljoen toeristen verwacht uit deze twee landen.

Maar niet alleen uit België en Duitsland worden er meer toeristen verwacht. Ook uit Italië, Spanje en de Verenigde Staten worden ook meer toeristen verwacht dan voorgaande jaren.

Het aantal Nederlanders dat in Nederland op vakantie gaat (4,1 miljoen) en het aantal Nederlanders dan naar het buitenland op vakantie gaat (4,3 miljoen) is ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. De meeste Nederlanders, die naar het buitenland reizen, gaan naar Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 19 juli 2011.