Veel toeristen niet goed ingeënt op vakantie

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat internationale toeristen onnodig het risico lopen om een infectieziekte op te doen tijdens hun vakantie.

Van alle ondervraagden op Logan International Airport in Boston, die naar een arm land vertrokken, heeft 46 procent niet geïnformeerd naar vaccinaties tegen de infectieziektes in dat land. Dit blijkt uit het onderzoek van Massachusetts General Hospital.

Als toeristen zich niet laten vaccineren kan dit gevolgen hebben voor de openbare gezondheid. Door de wereldwijde mobiliteit kan men zich gemakkelijk verplaatsen en dus ook ziektes overbrengen naar andere delen van het land of zelfs naar andere delen van de wereld. Denk daarbij aan ziektes zoals knokkelkoorts, hepatitis, malaria en typhus.

Volgens de onderzoekers zouden de toeristen beter op de hoogte gebracht moeten worden van de risico’s als ze zich niet laten inenten. De meeste reizigers zoeken hun informatie op het internet dus daar zou de informatie beschikbaar gesteld moeten zodat ze goed voorbereid op reis kunnen.

Gepubliceerd door Vakantie.org redactie op 12 november 2010.